Gjestelisten, hvem skal man invitere til bryllup?

av | 24. feb 2021 | Gjester, Inspirasjon, Invitasjon, Tips

Gjestelisten, hvem skal man invitere til bryllup?

Gjestelisten bryllup

av | 24. feb 2021 | Gjester, Inspirasjon, Invitasjon, Tips

Gjestelisten kan fort bli hodebry, for hvem skal man egentlig invitere til bryllup? Hvem vil man invitere, hvem bør man invitere og hvem bør man la være å invitere? Antall gjester henger gjerne sammen med budsjettet, og om man ønsker et stor eller lite bryllup. Tenk over hva dere ønsker ut av dagen, og inviter de gjestene dere vet kommer til å tilføre dagen noe fint.

Start med budsjettet

Start med å sette budsjettet først. Finn ut hvor mange gjester dere faktisk kan invitere, og bli enige om hvordan det skal fordeles. Skal gjestelisten deles i to slik at dere har like mange gjester hver eller skal det fordeles på en annen måte? Skal dere ha én eller flere forlovere? Skal det være med eller uten følge? Skal det være barn til stede? Finn ut hva som passer for dere!

Gjestelisten steg for steg

Den første delen av gjestelisten er ofte den enkleste, start med de uunnværlige og selvskrevne gjestene som den aller nærmeste familien og forloverne. Deretter kan dere begynne å se på hvilke andre familiemedlemmer og venner dere ønsker å ha tilstede. Det er lov å gå bredt ut i starten, også kan man stryke ut etterhvert som listen fylles opp. Det er også lov å ha en backup-liste om noen skulle svare nei. Da er det fint å få sendt ut invitasjoner så raskt som mulig slik at det ikke oppleves som et andrevalg.

Invitere med eller uten date?

Dere har helt sikkert noen på gjestelisten som enten er singel, eller hvor dere ikke kjenner partneren så godt. Skal dere la den single gjesten ta med en date? Skal dere invitere partner eller ikke? Dette er ofte det som er vanskeligst med gjestelisten, men heldigvis finnes det noen retningslinjer man kan følge. Gifte par, og par som har vært samboere i noen år bør inviteres sammen. Når det gjelder kjærestepar som ikke bor sammen enda, må det litt mer vurdering til. Er det et seriøst forhold som har vart en stund? Eller har de nettopp møttes? Nære venner bør stå høyere på listen over hvem som får ta med kjæresten, enn et søskenbarn dere ikke har møtt på mange år.

Dere kan også tenke på hvor godt de kjenner de andre gjestene. Er det en barndomsvenn som ikke har møtt de andre vennene deres enda kan det være litt kleint å komme alene i bryllupet. Da kan det være hyggelig å invitere kjæresten også. Eventuelt gi en åpen invitasjon hvor de kan invitere med en annen. Det er fint å ha som grunntanke at alle gjestene skal kjenne minst én annen der, utenom dere. Blir gjestelisten for lang? Da kan dere løse det med at de blir invitert på utdrikningslag eller en middag i forkant av bryllupet, slik at de har møtt noen av de andre gjesten og det er mer komfortabelt å komme i bryllupet uten følge.

Gjesteliste bryllup
Illustrasjonsbilde Canva

Gjestene skaper dagen!

Ikke inviter bare for å invitere! Er det noen på gjestelisten dere er usikker på – vel, da skal de kanskje ikke inviteres. Husk at det er deres dag, og gjestene som skal dele denne store dagen med dere bør ha en betydning i livet deres – også i tiden etter bryllupet. Hva er vel verre enn å bli stående å tørrprate med en gammel skolevenninne som du egentlig ikke har noe til felles med, men som du følte at du måtte invitere? Det kan være noen kjipe valg som må tas underveis, men det (mest sannsynlig) være verdt det til slutt!

Lykke til 😉

Følg oss gjerne på instagram for mer tips og inspirasjon!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få 20% rabatt på festivalpass!

Har du fått med deg disse?

9 tips til bryllupsplanlegging!

9 tips til bryllupsplanlegging!

Vi har tatt en liten prat med Emma fra Weddings By Emma, og fått noen supre tips til bryllupsplanlegging! Emma elsker organisering og koordinering, og hun brenner for sitt yrke som bryllupsplanlegger! Det er mye som skal på plass når man planlegger bryllup, og her får...

Slik kan du lage et personlig bryllup

Slik kan du lage et personlig bryllup

En av de første avgjørelsene man tar når man skal gifte seg er hvilken vielse man vil ha. For mange er dette en enkel avgjørelse, og man vet som oftest om man ønsker å vie seg borgelig eller religiøst. Men hvordan lager man et personlig bryllup? Vielser og bryllup er...

Hvordan planlegge bryllup?

Hvordan planlegge bryllup?

Hurra, endelig forlovet! Da er det bare å sette i gang å planlegge bryllup! Men hvor skal dere starte? Vi har satt sammen en liste over hva som bør gjøres når, slik at bryllupsplanleggingen kan gå så knirkefritt som mulig! 1 år før: Sett dato for bryllupet, om dette...