Hvordan pynte kirken til bryllup?

av | 19. feb 2021 | Inspirasjon, Tips, Vielse

Hvordan pynte kirken til bryllup?

brudepar, kirke

av | 19. feb 2021 | Inspirasjon, Tips, Vielse

Må man pynte kirken til bryllup eller er brudeparet og gjestene pynt nok i seg selv? Det er mer og mer vanlig å pynte kirken til bryllup, men hva skal man gå for? Tradisjonelt og minimalistisk eller utradisjonelt og overdådig? Vi sier ja takk til begge deler!

Tradisjonelt og minimalistisk

Det vi kanskje ser aller mest av her hjemme er bruk av tyll og blomster på kirkebenkene. Her er det fint å la blomstene fra brudebuketten gå igjen, gjerne sammen med litt tyll og en sløyfe. Man kan også gå for lyslenker og batteridrevne «levende» lys for å skape en ekstra effekt og stemningsfull atmosfære. Det er vanlig at kirken også tenner noen lys ved alteret, så her kan man spørre på forhånd hva de pleier å gjøre. Roseblader ned kirkegulvet er en klassiker, og noen velger også blomsterdekorasjoner ved alteret. Her kan man gjerne tenke gjenbruk og ta med seg dekorasjonene videre til festlokalet.

Hvordan pynte kirken til bryllup
Pinterest

Utradisjonelt og overdådig

Det vil bli mer og mer snakk om statement dekor i året som kommer! Sterke farger og store dekorasjoner med en skikkelig wow-faktor. Som med alt annet innenfor bryllup er det lov å tenke utenfor boksen. Pynt er mye mer enn blomster og tyll, og det er helt innafor å gå all in også i kirken. Store blomsterarrangement, ballonger, lys og lyslenker – igjen, her er det fantasien (og kanskje lommeboka) som stopper! Det kan være fint å ta en befaring i kirken på forhånd, slik at man har klart for seg hvor det passer og hvor man ønsker å pynte.

Et lite ekstra tips; noen steder kjøres det flere vielser på samme dag, og da kan det være smart å alliere seg med brudeparet som skal vies før eller etter dere slik at pynten enten kan deles på, eller at man rekker å sette opp/rydde ned mellom vielsene.

hvordan pynte kirken til bryllup
Pinterest

Det er lov å drømme seg bort litt, er det ikke?!?

Ønsker du mer tips og inspirasjon fra oss? Følg oss gjerne på INSTAGRAM, og meld deg på vårt nyhetsbrev under her!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få 20% rabatt på festivalpass!

Har du fått med deg disse?

Hva skal en bryllupsinvitasjon inneholde?

Hva skal en bryllupsinvitasjon inneholde?

Dato er bestemt, lokalet er booket og gjestelisten er klar. Gjestene venter ivrig på invitasjon, men hva skal egentlig en bryllupsinvitasjon inneholde? Vi har samlet noen tips og råd nedenfor. Den viktigste informasjonen Det er noen ting du må ha med i en...

Mikrobryllup eller maxibryllup?

Mikrobryllup eller maxibryllup?

Hva går dere for? Et lite intimt mikrobryllup med kun de aller nærmeste, eller et stor og omfattende maxibryllup med alle kjente og kjære på gjestelisten? Mikrobryllup Intime bryllup, ofte kalt mikrobryllup, har vært en viktig trend lenge før pandemien sto på døra. Et...

Gjestelisten, hvem skal man invitere til bryllup?

Gjestelisten, hvem skal man invitere til bryllup?

Gjestelisten kan fort bli hodebry, for hvem skal man egentlig invitere til bryllup? Hvem vil man invitere, hvem bør man invitere og hvem bør man la være å invitere? Antall gjester henger gjerne sammen med budsjettet, og om man ønsker et stor eller lite bryllup. Tenk...