Sanger til bryllup!

av | 17. feb 2021 | Inspirasjon, Musikk, Sanger, Vielse

Sanger til bryllup!

av | 17. feb 2021 | Inspirasjon, Musikk, Sanger, Vielse

Datoen er spikret og kirken er booket, men hvilke sanger velger man til bryllup? Det er et hav av muligheter der ute, men vårt beste tips er å velge noe som betyr noe for dere!

Sanger til vielse

Noen velger salmer til seremonien, mens andre ønsker å sette et mer personlig preg på ekteskapsinngåelsen med ett eller flere soloinnslag. Som oftes kan man velge hva man vil, men der det er en prest involvert skal sangene ofte godkjennes av vedkommende på forhånd. Det mest vanlige er å ha ett til tre soloinnslag, men det er også mulig å velge solist til både innmarsj og utmarsj.

Hvordan velge sanger?

Det er noen sanger vi bare forbinder med bryllup, noen som er mer vanlige enn andre, men det er også lov å tenke utenfor boksen. Kanskje har dere en sang som er bare deres, en sang som representerer deres første møte, deres første kyss, forlovelsen eller lignende – det er bare fantasien som stopper dere. Husk at det er deres dag! Det spiller ingen rolle om det er «Forelska i Lærer´n» eller «I Will Always Love You» – så lenge det har betydning for dere.

Brudepar, ringer, vielse
Illustrasjonsbilde Canva

Verdt å tenke på når man velger sanger

Velger man en låt fra et stort orkester så vil lydbildet bli et helt annet når det fremføres med solist og piano. Om man ønsker å gjenskape det originale lydbildet må man vurdere å leie inn et helt band. Ønsker man en mer nedstrippet versjon holder det lenge med solist og piano. Det er også forskjell på mannlig og kvinnelig solist hva gjelder toneleie og lydbilde. Tar man en sang av en mannlig vokalist vil det høres annerledes ut med en kvinnelig vokalist, og omvendt. Leier man inn en profesjonell bryllupssanger er dette hensyn som blir ivaretatt.

Vi har samlet sammen en liten liste over våre absolutte favorittsanger til bryllup. Kanskje finner dere deres favoritt her?

  • Make You Feel My Love – Adéle
  • Fordi Eg Elskar Deg – Ingebjørg Bratland
  • All Of Me – John Legend
  • Ikke Som De Andre – Sondre Justad
  • I Can´t Help Falling In Love With You – Elvis Presley
  • Nerven I Min Sang – Jonas Fjeld
  • Å kunne æ skrive – Lars Bremnes

Lykke til med valg av sanger! Har du lyst på mer inpirasjon og tips fra oss? Følg oss på instagram, og meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tips rett i innboksen!

Har du fått med deg disse?

Forlover til bryllup

Forlover til bryllup

Hvem skal du velge, hvor mange skal du ha og ikke minst; hvem skal betale for kjolen? Det kan være verdens enkleste eller verdens vanskeligste jobb å velge forlover til bryllup. Det er en ære å bli spurt og oppgaven som forlover skal tas på alvor. Hvem skal du velge...

Hvordan finne den perfekte brudekjole?

Hvordan finne den perfekte brudekjole?

Du har den perfekte dato, den perfekte partner, men hvordan finner du den perfekte brudekjolen? Lytt til magefølelsen - det er bare du som vet når du har funnet den rette! Det er et hav av muligheter der ute, og før du begynner den fantastiske jakten på den perfekte...

Hvordan velge bryllupsfotograf?

Hvordan velge bryllupsfotograf?

Hvordan velger du riktig bryllupsfotograf, og hvordan får du de beste bryllupsbildene? Vi har tatt en prat med Glitter & Twigs, som gir oss noen supre tips til akkurat dette! Ingeborg driver Glitter & Twigs og har holdt på med bryllupsfotografering i 10 år....