Sanger til bryllup!

av | 17. feb 2021 | Inspirasjon, Musikk, Sanger, Vielse

Sanger til bryllup!

av | 17. feb 2021 | Inspirasjon, Musikk, Sanger, Vielse

Datoen er spikret og kirken er booket, men hvilke sanger velger man til bryllup? Det er et hav av muligheter der ute, men vårt beste tips er å velge noe som betyr noe for dere!

Sanger til vielse

Noen velger salmer til seremonien, mens andre ønsker å sette et mer personlig preg på ekteskapsinngåelsen med ett eller flere soloinnslag. Som oftes kan man velge hva man vil, men der det er en prest involvert skal sangene ofte godkjennes av vedkommende på forhånd. Det mest vanlige er å ha ett til tre soloinnslag, men det er også mulig å velge solist til både innmarsj og utmarsj.

Hvordan velge sanger?

Det er noen sanger vi bare forbinder med bryllup, noen som er mer vanlige enn andre, men det er også lov å tenke utenfor boksen. Kanskje har dere en sang som er bare deres, en sang som representerer deres første møte, deres første kyss, forlovelsen eller lignende – det er bare fantasien som stopper dere. Husk at det er deres dag! Det spiller ingen rolle om det er «Forelska i Lærer´n» eller «I Will Always Love You» – så lenge det har betydning for dere.

Brudepar, ringer, vielse
Illustrasjonsbilde Canva

Verdt å tenke på når man velger sanger

Velger man en låt fra et stort orkester så vil lydbildet bli et helt annet når det fremføres med solist og piano. Om man ønsker å gjenskape det originale lydbildet må man vurdere å leie inn et helt band. Ønsker man en mer nedstrippet versjon holder det lenge med solist og piano. Det er også forskjell på mannlig og kvinnelig solist hva gjelder toneleie og lydbilde. Tar man en sang av en mannlig vokalist vil det høres annerledes ut med en kvinnelig vokalist, og omvendt. Leier man inn en profesjonell bryllupssanger er dette hensyn som blir ivaretatt.

Vi har samlet sammen en liten liste over våre absolutte favorittsanger til bryllup. Kanskje finner dere deres favoritt her?

  • Make You Feel My Love – Adéle
  • Fordi Eg Elskar Deg – Ingebjørg Bratland
  • All Of Me – John Legend
  • Ikke Som De Andre – Sondre Justad
  • I Can´t Help Falling In Love With You – Elvis Presley
  • Nerven I Min Sang – Jonas Fjeld
  • Å kunne æ skrive – Lars Bremnes

Lykke til med valg av sanger! Har du lyst på mer inpirasjon og tips fra oss? Bli med på vårens digitale bryllupsmesse 24. og 25. mars! I mellomtiden kan du følge oss på INSTAGRAM, og meld deg gjerne på vårt NYHETSBREV – da får du 20% rabatt på festivalpass!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få 20% rabatt på festivalpass!

Har du fått med deg disse?

Hva skal en bryllupsinvitasjon inneholde?

Hva skal en bryllupsinvitasjon inneholde?

Dato er bestemt, lokalet er booket og gjestelisten er klar. Gjestene venter ivrig på invitasjon, men hva skal egentlig en bryllupsinvitasjon inneholde? Vi har samlet noen tips og råd nedenfor. Den viktigste informasjonen Det er noen ting du må ha med i en...

Mikrobryllup eller maxibryllup?

Mikrobryllup eller maxibryllup?

Hva går dere for? Et lite intimt mikrobryllup med kun de aller nærmeste, eller et stor og omfattende maxibryllup med alle kjente og kjære på gjestelisten? Mikrobryllup Intime bryllup, ofte kalt mikrobryllup, har vært en viktig trend lenge før pandemien sto på døra. Et...

Gjestelisten, hvem skal man invitere til bryllup?

Gjestelisten, hvem skal man invitere til bryllup?

Gjestelisten kan fort bli hodebry, for hvem skal man egentlig invitere til bryllup? Hvem vil man invitere, hvem bør man invitere og hvem bør man la være å invitere? Antall gjester henger gjerne sammen med budsjettet, og om man ønsker et stor eller lite bryllup. Tenk...