Bryllupsdager og gavetips

av | 1. mar 2021 | Inspirasjon, Tips

Bryllupsdager og gavetips

av | 1. mar 2021 | Inspirasjon, Tips

Mange feirer bryllupsdagen og ønsker å gjøre noe spesielt ut av den. Om man ønsker å gi hverandre gaver så er det ingenting som sier at det må passe bryllupsdagens navn, men vil man at det skal være symbolikk i det så kan man tilpasse gaven deretter. Uansett hvordan man velger å gjøre det så kommer man langt med et hyggelig kort, et smykke, blomster eller fine opplevelser. Det viktigste er å ta vare på kjærligheten og vise omsorg for hverandre underveis. Her får du en oversikt over bryllupsdager, og noen gavetips på veien!

1 år – Papirbryllup

Dere har vært gift i ett år, og bryllupsfeiringen ligger fortsatt friskt i minnet. Det er noe helt spesielt med den første bryllupsdagen, litt trist at det er over, men også veldig fint å tenke på at man har vært gift i ett helt år! Her kan man overraske hverandre med et hyggelig kort, et bilde eller en billett til teater, konsert eller noe annet hyggelig dere kan gjøre sammen.

2 år – Bomullsbryllup

2 år har gått og dere begynner å kjenne hverandre godt! En passende gave her kan være en t-skjorte i bomull, deilig sengetøy eller kanskje noen nydelige bomullsfargede blomster?

3 år – Lærbryllup

En gave i lær kan være sko, veske, klokke (med lærreim), hansker, belte, lommebok osv.

4 år – Blomster/Linbryllup

Kanskje den letteste av alle? Gi hverandre blomster! Det ligger mye symbolikk i blomster, og her har man mange valg. Blomster kan også sammenlignes med ekteskapet – får de nok pleie og kjærlighet vil de blomstre lenge.

5 år – Trebryllup

5 år som gift, et aldri så lite jubileum i seg selv! Gaver til trebryllup kan være så enkelt som et lite tre dere kan plante i hagen, et bilde av dere to i en treramme eller kanskje en treboks hvor dere sammen kan samle opp minner å ta vare på til dere blir gamle og grå?

Bryllupsdager, kake
Illustrasjonsbilde Canva
6 år – Sukkerbryllup

Mmm, vår absolutte favoritt! 6 år sammen – hva passer vel bedre enn å overøse hverandre med søtsaker?

7 år – Ullbryllup

Det sies at 7 er det magiske tall, og har man kommet hit uten for store humper i veien så har man gode forutsetninger for å komme langt. Ull symboliserer noe som er varmt og slitesterkt, akkurat som ekteskapet. Tips til gaver her kan være et deilig ullpledd, kanskje til og med stort nok til to? Er dere glad i turer i skog og mark kan et deilig ullsett være tingen.

8 år – Bronsebryllup

Gavetips i bronse kan være smykker i bronse, en klokke til han? Eller gjør det enkelt med et bilde av dere to i en bronsefarget ramme.

9 år – Keramikkbryllup

Her kan man gå for en vase i keramikk. En vase som rommer alle blomstene dere skal gi hverandre i årene som kommer… Hva med å gå på et keramikkurs sammen?

10 år – Tinnbryllup

Gratulerer – dere har nådd enda et jubileum. Tinn er et grunnstoff og symboliserer sterke bånd. Kanskje vil man hylle sin kjære med en ekstra fin gave på denne dagen? Gavetips her kan være smykker med gravering, en opplevelse, en middag for to, eller kanskje til og med en liten feiring sammen med de nærmeste?

Bryllupsdager, gammelt ektepar på benk
llustrasjonsbilde Canva
 • 11 år – Stålbryllup
 • 12 år – Silkebryllup
 • 13 år – Blonde/Kniplingbryllup
 • 14 år – Elfenbensbryllup
 • 15 år – Krystallbryllup
 • 20 år – Porselensbryllup
 • 25 år – Sølvbryllup
 • 30 år – Perlebryllup
 • 35 år – Korallbryllup
 • 40 år – Rubinbryllup
 • 45 år – Safirbryllup
 • 50 år – Gullbryllup

Uansett hvordan man ønsker å feire bryllupsdagene så er det hverdagsgavene som er de aller viktigste. Ikke glem å ta vare på, og se hverandre hver dag. En tekopp til frokost, en gåtur sammen på kvelden, ta dere tid til gode samtaler og ikke ta hverandre for gitt. Lenge leve kjærligheten!

Følg oss gjerne på instagram for mer tips og inspirasjon!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få 20% rabatt på festivalpass!

Har du fått med deg disse?

9 tips til bryllupsplanlegging!

9 tips til bryllupsplanlegging!

Vi har tatt en liten prat med Emma fra Weddings By Emma, og fått noen supre tips til bryllupsplanlegging! Emma elsker organisering og koordinering, og hun brenner for sitt yrke som bryllupsplanlegger! Det er mye som skal på plass når man planlegger bryllup, og her får...

Slik kan du lage et personlig bryllup

Slik kan du lage et personlig bryllup

En av de første avgjørelsene man tar når man skal gifte seg er hvilken vielse man vil ha. For mange er dette en enkel avgjørelse, og man vet som oftest om man ønsker å vie seg borgelig eller religiøst. Men hvordan lager man et personlig bryllup? Vielser og bryllup er...

Hvordan planlegge bryllup?

Hvordan planlegge bryllup?

Hurra, endelig forlovet! Da er det bare å sette i gang å planlegge bryllup! Men hvor skal dere starte? Vi har satt sammen en liste over hva som bør gjøres når, slik at bryllupsplanleggingen kan gå så knirkefritt som mulig! 1 år før: Sett dato for bryllupet, om dette...