Slik kan du lage et personlig bryllup

av | 18. mar 2021 | dekorasjon, Gjester, Inspirasjon, Tips, Vielse

Slik kan du lage et personlig bryllup

Brudepar ved bil

av | 18. mar 2021 | dekorasjon, Gjester, Inspirasjon, Tips, Vielse

En av de første avgjørelsene man tar når man skal gifte seg er hvilken vielse man vil ha. For mange er dette en enkel avgjørelse, og man vet som oftest om man ønsker å vie seg borgelig eller religiøst. Men hvordan lager man et personlig bryllup?

Vielser og bryllup er fulle av tradisjoner. Noen av de har vi heldigvis sluttet med for lenge siden, som for eksempel at ekteskapet skulle fullbyrdes ved at gjestene fulgte brudeparet til sengs på bryllupsnatten! Det er heller ikke en handel mellom familiene som avgjør hvem man skal gifte seg med, og man trenger ikke å ha en religiøs vielse dersom man ikke ønsker det. Drømmer man om å gifte seg på toppen av et fjell eller kanskje i bestemors hage? Alle muligheter er tilstede.

Photo: Pinterest

Personlig vielse

Det har blitt mer og mer vanlig å vise personlighet i bryllup – noe som gir mange muligheter!
Velger man en tradisjonell kirkevielse er det også rom for å sette sitt personlige preg på denne. Man kan ha en solist som synger eller spiller deres favorittsanger, man kan pynte kirken i deres farger, lage personlige smågaver til alle gjestene og man kan sette sitt personlige preg på kirkeprogrammet.

Velger man å vie seg utenfor kirken er det nesten bare fantasien som stopper. Er dere friluftsmennesker? Hva med en vielse midt inne i skogen eller på toppen av et fjell? Er dere av den mer avslappede typen? Hva med vielse i hagen? Det er de små detaljene som er med på å personifisere dagen og dere har mulighet til å gjenspeile deres personlighet i alle valgene dere tar.

Ved å vise personlighet får dere en dag som passer til dere. I tillegg lar dere gjestene bli enda bedre kjent med dere og med hverandre. For det er jo mange bryllupsgjester som bare kjenner én av hovedpersonene!

Photo: Pinterest

Gjør festen personlig

Det er mange måter å gjøre bryllupsfesten personlig på. Alt fra fargevalg, valg av lokale, mat og drikke kan si noe om hvem dere er som par. Det er også mulig å kjøre helt temabryllup, for eksempel Harry Potter-tema, Disney-tema osv, eller dere kan velge deres sang å danse til. Festlokalet kan pyntes med bilder av gjestene, bilder av dere, minner dere har med hverandre og med venner og familie. Bordkort kan gjøres personlig, og man kan lage et lite hefte eller en bok hvor man sier litt om hver gjest, eller forteller deres historie og reise sammen.

Uansett om man velger en rød tråd gjennom hele bryllupet eller ikke – det viktigste er at dere er fornøyd. Det er også utrolig mye gøy man kan lage selv, men det får bli en egen artikkel! 🙂

Jeg siterer bryllupsplanlegger Weddings By Emma: «You do you!»

Følg oss gjerne på Instagram.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få 20% rabatt på festivalpass!

Har du fått med deg disse?

9 tips til bryllupsplanlegging!

9 tips til bryllupsplanlegging!

Vi har tatt en liten prat med Emma fra Weddings By Emma, og fått noen supre tips til bryllupsplanlegging! Emma elsker organisering og koordinering, og hun brenner for sitt yrke som bryllupsplanlegger! Det er mye som skal på plass når man planlegger bryllup, og her får...

Hvordan planlegge bryllup?

Hvordan planlegge bryllup?

Hurra, endelig forlovet! Da er det bare å sette i gang å planlegge bryllup! Men hvor skal dere starte? Vi har satt sammen en liste over hva som bør gjøres når, slik at bryllupsplanleggingen kan gå så knirkefritt som mulig! 1 år før: Sett dato for bryllupet, om dette...

Hvordan foregår vielsen i kirken?

Hvordan foregår vielsen i kirken?

Det å gifte seg i kirken er en viktig tradisjon for mange. Det symboliserer ikke bare starten på en fantastisk dag, men også starten på deres reise sammen som ektefeller. Skal dere ha vielsen i kirken så er det noen rammer og regler dere må forholde dere til, men det...