9 tips til bryllupsplanlegging!

Tekst: Gry
Foto: Renata Adrienn via Unsplash
Artikkelen inneholder reklame for Weddings By Emma.

Vi har tatt en liten prat med Emma fra Weddings By Emma, og fått noen supre tips til bryllupsplanlegging! Emma elsker organisering og koordinering, og hun brenner for sitt yrke som bryllupsplanlegger! Det er mye som skal på plass når man planlegger bryllup, og her får du 9 tips som kanskje kan hjelpe deg litt på veien!

Invitasjoner

Send gjerne ut invitasjoner 5-2 måneder før bryllupet. Ofte er det bedre å ha kort svarfrist, dette legger litt press på gjestene. Da slipper du at invitasjonen blir glemt, og kan spare deg for mye purrejobb. Er det mange gjester som kommer fra andre land eller har lang reisevei kan det være lurt å sende ut invitasjoner til de med en gang, evt gi de beskjed og vente med invitasjoner til nærmere bryllupet.

Brudekjole

For mange er dette det viktigste plagget du noen gang kommer til å kjøpe, så ta deg tid til å finne den rette. Trives du ikke i kjole så fins det gode alternativer, og det er heller ikke et must å kle seg i hvitt. En stilig dress, buksedress, en kortere kjole, en kjole i farger og/eller mønster – velg etter budsjett og hva du føler deg vel i. Tenk også på stedet hvor bryllupet og festen skal være; er det på en strand er det kanskje mer passende med en lett kjole istedenfor en stor prinsessekjole med langt slep.

Brud i brudekjole
Foto: Canva Stockphoto

Fotograf

Bryllupsdagen kommer til å gå utrolig fort, og den kommer til å være full av følelser og øyeblikk som du vil bære med deg i hjertet for alltid. Det å sette av en større sum til en fotograf du virkelig liker er absolutt å anbefale. Dette er ikke en dag hvor du ønsker at familie og venner skal sitte med mobiltelefonen i håp om å fange det beste bildet. En god fotograf lar deg og gjestene være til stede «her og nå», så ta deg tid til å studere ulike fotografer, sjekk nettsider og instagramkontoer og gjør deg opp en mening om hvilke bilder du ønsker å sitte igjen med.

Toastmaster

Toastmasteren har en stor oppgave, spesielt under middagen. Tenk nøye over hvem du velger, velg gjerne en person som er glad i å snakke foran andre og som evner å planlegge og organisere. En liten dose humor er heller ikke feil. Snakk sammen i forkant, si hva du tenker og ønsker deg. Toastmasteren er den som får middag, taler og andre innslag til å henge sammen, og vedkommende har en stor rolle når det kommer til å sette stemningen under middagen.

Forlovere

Det trenger absolutt ikke å være like mange forlovere mellom deg og din partner. Velg de menneskene du virkelig vil dele dagen din med, og om tallet blir ujevnt mellom dere – ja da blir det det!

Utdrikkingslag

Det er lett å tenke at et utdrikkingslag må inneholde mye alkohol, fest og pinlige øyeblikk – men sånn trenger det absolutt ikke å være. Snakk med vennene dine og fortell de hva du ønsker deg, og kanskje enda viktigere, hva du ikke ønsker deg. Du skal glede deg til utdrikkingslaget, ikke grue deg!

Forlovere bryllup
Foto: Canva Stockphoto

Transport

Det er en fin gest å tilby transport til gjestene, men man velger helt selv. Er det rikelig med parkering der du skal? Er det lett å komme seg fra A til B for alle, ja da kan du godt la gjestene ordne med transport selv. Er det mange gjester som er booket på samme hotell eller mange som ikke er kjent i området, da kan man vurdere om man skal leie inn en buss. La gjerne toastmaster ordne dette, og sørg for at de som ønsker transport gir beskjed om dette på forhånd.

Mat på selve dagen

Det er fort å glemme seg selv når man planlegger for at alle gjestene skal kose seg. Avtal med en forlover eller en annen person om å ta med litt mat eller snacks som du og din partner kan nyte før, under eller etter fotografering. Det blir en lang dag, og det blir gjerne litt tid mellom vielse og middag og da er det fort at blodsukkeret blir lavt. Sørg for å få i dere litt mat og drikke underveis, og tenk velg gjerne noe som ikke setter flekker på klærne…

Kjøreplan

Lag en kjøreplan for dagen og ikke vær redd for å delegere! Om du er usikker på hvordan er kjøreplan bør se ut, finnes det mange forlag på nettet. Mitt viktigste tips her er å lage en plan B. Skal vielsen være utendørs er det fint å ha en backup-løsning om været ikke skulle spille på lag. Sjekk om det er et egnet sted i nærheten, lei et telt eller hør med festlokalet om det er mulig å holde vielsen inne ved dårlig vær. Det koster kanskje noen kroner ekstra, men det vil være verdt det og du slipper å stresse med værmeldingen den siste uken før bryllupet. Det kan også være en mulighet å utsette vielsen en halvtime om du ser at været skal lette, men dette krever at du har nervene i sjakk. 🙂

Vi sier tusen takk til Weddings By Emma for gode tips til bryllupsplanlegging!

Følg oss på instagram for mer tips og inspirasjon, og meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev.

Du vil også like disse:

Pin It on Pinterest

Share This