Bryllupsdager og gavetips

Tekst: Gry
Foto: Canva Stockphoto

Mange feirer bryllupsdagen og ønsker å gjøre noe spesielt ut av den. Om man ønsker å gi hverandre gaver så er det ingenting som sier at det må passe bryllupsdagens navn, men vil man at det skal være symbolikk i det så kan man tilpasse gaven deretter. Uansett hvordan man velger å gjøre det så kommer man langt med et hyggelig kort, et smykke, blomster eller fine opplevelser. Det viktigste er å ta vare på kjærligheten og vise omsorg for hverandre underveis. Her får du en oversikt over bryllupsdager, og noen gavetips på veien!

1 år – Papirbryllup

Dere har vært gift i ett år, og bryllupsfeiringen ligger fortsatt friskt i minnet. Det er noe helt spesielt med den første bryllupsdagen, litt trist at det er over, men også veldig fint å tenke på at man har vært gift i ett helt år! Her kan man overraske hverandre med et hyggelig kort, et bilde eller en billett til teater, konsert eller noe annet hyggelig dere kan gjøre sammen.

2 år – Bomullsbryllup

2 år har gått og dere begynner å kjenne hverandre godt! En passende gave her kan være en t-skjorte i bomull, deilig sengetøy eller kanskje noen nydelige bomullsfargede blomster?

3 år – Lærbryllup

En gave i lær kan være sko, veske, klokke (med lærreim), hansker, belte, lommebok osv.

4 år – Blomster/Linbryllup

Kanskje den letteste av alle? Gi hverandre blomster! Det ligger mye symbolikk i blomster, og her har man mange valg. Blomster kan også sammenlignes med ekteskapet – får de nok pleie og kjærlighet vil de blomstre lenge.

5 år – Trebryllup

5 år som gift, et aldri så lite jubileum i seg selv! Gaver til trebryllup kan være så enkelt som et lite tre dere kan plante i hagen, et bilde av dere to i en treramme eller kanskje en treboks hvor dere sammen kan samle opp minner å ta vare på til dere blir gamle og grå?

Par på stranden
Illustrasjonsbilde Canva
6 år – Sukkerbryllup

Mmm, vår absolutte favoritt! 6 år sammen – hva passer vel bedre enn å overøse hverandre med søtsaker?

7 år – Ullbryllup

Det sies at 7 er det magiske tall, og har man kommet hit uten for store humper i veien så har man gode forutsetninger for å komme langt. Ull symboliserer noe som er varmt og slitesterkt, akkurat som ekteskapet. Tips til gaver her kan være et deilig ullpledd, kanskje til og med stort nok til to? Er dere glad i turer i skog og mark kan et deilig ullsett være tingen.

8 år – Bronsebryllup

Gavetips i bronse kan være smykker i bronse, en klokke til han? Eller gjør det enkelt med et bilde av dere to i en bronsefarget ramme.

9 år – Keramikkbryllup

Her kan man gå for en vase i keramikk. En vase som rommer alle blomstene dere skal gi hverandre i årene som kommer… Hva med å gå på et keramikkurs sammen?

10 år – Tinnbryllup

Gratulerer – dere har nådd enda et jubileum. Tinn er et grunnstoff og symboliserer sterke bånd. Kanskje vil man hylle sin kjære med en ekstra fin gave på denne dagen? Gavetips her kan være smykker med gravering, en opplevelse, en middag for to, eller kanskje til og med en liten feiring sammen med de nærmeste?

Bryllupsdager, gammelt ektepar på benk
llustrasjonsbilde Canva
 • 11 år – Stålbryllup
 • 12 år – Silkebryllup
 • 13 år – Blonde/Kniplingbryllup
 • 14 år – Elfenbensbryllup
 • 15 år – Krystallbryllup
 • 20 år – Porselensbryllup
 • 25 år – Sølvbryllup
 • 30 år – Perlebryllup
 • 35 år – Korallbryllup
 • 40 år – Rubinbryllup
 • 45 år – Safirbryllup
 • 50 år – Gullbryllup

Uansett hvordan man ønsker å feire bryllupsdagene så er det hverdagsgavene som er de aller viktigste. Ikke glem å ta vare på, og se hverandre hver dag. En tekopp til frokost, en gåtur sammen på kvelden, ta dere tid til gode samtaler og ikke ta hverandre for gitt. Lenge leve kjærligheten!

Følg oss på instagram for mer tips og inspirasjon, og meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev.

Du vil også like disse:

Sanger til bryllup!

Sanger til bryllup!

Datoen er spikret og kirken er booket, men hvilke sanger velger man til bryllup? Det er et hav av muligheter der ute, men vårt beste tips er å velge noe som betyr noe for dere! Sanger til vielse Noen velger salmer til seremonien, mens andre ønsker å sette et mer...

les mer
Kjøreplan til bryllup

Kjøreplan til bryllup

Kjøreplan til bryllup - hva er egentlig det og må du ha det? En kjøreplan er rett og slett et program for dagen, en oversikt over hva som skjer når og hvem som har ansvaret, og ja - du bør absolutt ha det. Hva bør en kjøreplan inneholde? En kjøreplan kan inneholde...

les mer
Drømmebryllup i Italia

Drømmebryllup i Italia

Emma og Erling feiret kjærligheten på et gammelt slott i Toscana, tre dager til ende. Vi har fått et lite innblikk i deres drømmebryllup, hørt litt om deres erfaringer fra bryllupsplanleggingen, og ikke minst spurt om deres beste tips til fremtidige brudepar. Vi...

les mer

Pin It on Pinterest

Share This