Hva skal bryllupsinvitasjonen inneholde?

Tekst: Gry | Foto: Wakati Bryllupsdesign

Dato er bestemt, lokalet er booket og gjestelisten er klar. Gjestene venter ivrig på invitasjon, men hva skal egentlig en bryllupsinvitasjon inneholde? Vi har samlet noen tips og råd nedenfor.

Den viktigste informasjonen

Det er noen ting du ha med i en bryllupsinvitasjon. Dette er informasjon som forteller gjestene dine alt de trenger å vite om bryllupet, og er et minstekrav for hva invitasjonen skal inneholde. Det meste sier det seg nok selv, men her kommer en liten oppramsing likevel:

  • Dato
  • Tidspunkt for vielse
  • Sted for vielse
  • Sted for middag og/eller selskap
  • Tidspunkt for når dere vil ha gjestene på plass i lokalet
  • Kleskode

I tillegg til dette, er det også smart å ta med litt mer informasjon. Nedenfor finner du mer om de vanligste punktene å inkludere i bryllupsinvitasjonen.

Hvem er invitasjonen til?

Det er lett å tenke at det sier seg selv hvem som er invitert til bryllupet. Men det er flere grunner til å spesifisere dette i invitasjonen. En invitasjon gjelder egentlig kun de som er navngitt på invitasjonen. Det vil si at dersom barnas navn ikke står på invitasjonen, er de heller ikke invitert. Ønsker dere å la en singel venn ha med en gjest, eller at en venninne skal kunne ha med kjæresten sin, må det spesifiseres i invitasjonen.

Usikker på hvem du skal invitere? Ler mer om det i vår artikkel Gjestelisten, hvem skal man invitere til bryllup?

Dere velger selv om dere skriver navn på konvolutten, bestiller invitasjoner med trykte navn på eller om dere skriver for hånd. Kanskje dere henger på en liten tag med navnene på?

Når vil dere ha svar?

Husk å skrive når dere trenger svar på om de kommer eller ikke. Hvor lenge før bryllupet dere skal sette fristen kommer an på hvilke avtaler dere har med lokale og catering. Dersom dere må gi catering bindende antall gjester to måneder før bryllupet, bør dere sette fristen to uker før det igjen. Da får dere tid til å purre på de gjestene som ikke svarer innen fristen. For de vil det være noen av, nesten garantert!

Nærbilde Svarkort til bryllupsinvitasjon fra Wakati Design AS
Svarkort fra Wakati Bryllupsdesign.

Kontaktinfo til andre enn dere

Legg inn kontaktinformasjon til de det kan være aktuelt for gjestene å kontakte i forkant av bryllupet. Skal de booke rom på et anbefalt hotell? Skal de kontakte toastmaster direkte for å avtale taler og overraskelser? Ved å legge inn kontaktinformasjonen i invitasjonen er det lett for gjestene å finne frem til riktig person – uten å gå gjennom dere.

Ekstra informasjon

Dersom dere skal feire på en annen måte enn den typiske «vielse og middag», bør dere si noe om det. Er det over flere dager kan det være smart å informere om mulighet for overnatting, og program for hele helgen. Skal dere feire på et sted hvor gjestene ikke nødvendigvis kjenner til fra før er det også smart å legge ved en veibeskrivelse eller et lite kart.

Følg oss på instagram for mer tips og inspirasjon, og meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev.

Du vil også like disse:

Morgengave til bryllup

Morgengave til bryllup

Morgengave til bryllup er en gammel tradisjon som gikk ut på at brudgommen skulle gi bruden en gave dagen etter bryllupet. Dette kunne være et smykke, eller en sum med penger som skulle fungere som livsforsikring dersom noe skulle skje med brudgommen. Tradisjonen...

les mer
Kleskode bryllup

Kleskode bryllup

Hurra, du er invitert i bryllup! I invitasjonen står det kleskode mørk dress, men hva betyr egentlig det? Pent, mørk dress, smoking eller galla er vanlig kleskode i bryllup, og disse gjør du lurt i å følge. Blir du invitert i hagebryllup er det greit å la de høyeste...

les mer
Slik planlegger du utdrikningslag

Slik planlegger du utdrikningslag

Du har fått det ærefulle oppdraget med å være forlover i bryllup og med det ansvaret følger også en viktig oppgave, nemlig utdrikningslag. Hvem skal du invitere, hva skal du gjøre, og kanskje viktigst av alt - hva skal du IKKE gjøre? Vi har samlet sammen noen gode...

les mer

Pin It on Pinterest

Share This