Mikrobryllup eller maxibryllup?

Tekst: Gry | Foto: Lauren Rader via Unsplash

Hva går dere for? Et lite intimt mikrobryllup med kun de aller nærmeste, eller et stor og omfattende maxibryllup med alle kjente og kjære på gjestelisten?

Mikrobryllup

Intime bryllup, ofte kalt mikrobryllup, har vært en viktig trend lenge før pandemien sto på døra. Et mikrobryllup kjennetegnes ved at kun de nærmeste inviteres, vanligvis nær familie og noen få utvalgte venner. Gjestelisten overstiger sjeldent 20-30 gjester.

Fordeler med mikrobryllup

Det er mange fordeler med å velge et lite og intimt mikrobryllup. Det er enklere økonomisk og det krever mindre planlegging og organisering. Det er flere lokaler å velge mellom, og det er lettere å gjennomføre i feks egen hage osv. Man har kanskje mulighet til å ta med gjestene på en uforglemmelig opplevelse, eller kanskje til og med til en annet land? Og det beste av alt – du får mer tid til å sette deg ned og prate skikkelig med hver og en gjest.

Intimt, men ekslusivt

Har man færre gjester blir gjerne budsjettet litt romsligere, og man kan legge mer i selve feiringen. Man kan gjøre det ekslusivt og personlig med en liten gave til hver gjest, gå for et ekslusivt uttrykk med store, bugnende blomsterdekorasjoner, eller man kan skjemme bort gjestene med 7-retters middag og gode viner. Sett opp partytelt i hagen, legg feiringen til et ekslusivt sted, eller ta med gjestene på hotell og la feiringen var hele helgen.

Foto: Photo by Jessica Rockowitz via Unsplash

Maxibryllup

Maxibryllup er noe vi kommer til å se mye av i tiden som kommer, spesielt etter et år som 2020 hvor man ikke har hatt mulighet til å se hverandre like mye som før. Et maxibryllup har gjerne en gjesteliste på 120 gjester og oppover og her skal «alle» inviteres.

Stort fra A – Å

Noen velger å legge lista høyt og går all in på alt! Kjole, invitasjoner, dekorasjon, lokale, mat og underholdning. Dette krever et høyt budsjett, og det krever at stedet man ønsker har stor nok kapasitet. Har man 120 gjester eller mer krever det også litt mer logistikk og det kan være lurt å være tidlig ute med planleggingen.

Festen i fokus

Ønsker dere et stort bryllup men mangler litt på det økonomiske? Gå for en enklere stil, og ha fokus på festen. Planlegger man i god tid kan man sanke inn mange fine skatter underveis. Bruk mindre penger på kjole, invitasjoner og dekorasjoner, kjøp ting brukt, og følg med når ting er på salg. Da kan man fortsatt ha mulighet til å invitere «alle», og man kan bruke mer av budsjettet på underholdning, fest og moro!

Foto: Jonathan Borba via Unsplash

Uansett om man velger å gå for mikrobryllup eller maxibryllup så er det viktig å huske på dere selv og deres ønsker. Til syvende og sist er det deres dag, og deres minner som skal skapes.

Følg oss på instagram for mer tips og inspirasjon, og meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev.

Du vil også like disse:

Drikke til bryllup

Drikke til bryllup

Drikke til bryllup - hva skal du velge? Vi har tatt en prat med Per Magnus - hjernen bak boken En Bartenders Bekjennelser. Per Magnus har i løpet av sin 30 år lange karriere arrangert over 400 bryllup og han er en mester på drikke til store og små, gode oppskrifter og...

les mer
Morgengave til bryllup

Morgengave til bryllup

Morgengave til bryllup er en gammel tradisjon som gikk ut på at brudgommen skulle gi bruden en gave dagen etter bryllupet. Dette kunne være et smykke, eller en sum med penger som skulle fungere som livsforsikring dersom noe skulle skje med brudgommen. Tradisjonen...

les mer

Pin It on Pinterest

Share This