Forlover til bryllup

Forlover, bridesmaids
Forlover, bridesmaids
Tekst: Gry
Foto: Canva Stockphoto
Artikkelen inneholder reklame for Fru Tjernsli.

Hvem skal du velge, hvor mange skal du ha og ikke minst; hvem skal betale for kjolen? Det kan være verdens enkleste eller verdens vanskeligste jobb å velge forlover til bryllup. Det er en ære å bli spurt og oppgaven som forlover skal tas på alvor.

Hvem skal du velge som forlover?

For noen er valget veldig enkelt, mens for andre står det kanskje mellom fler. En god venninne, en søster eller kanskje en mor? Uansett hvem og hvor mange du velger kan det være greit å sette seg inn i hvilke forventninger du bør ha. Forloverens rolle er å være din høyre hånd både under forberedelsene og på selve bryllupsdagen. Dette bør være en eller flere personer du stoler på og som er villig til å hjelpe til med det som trengs. Om du velger én eller flere forlovere er helt opp til deg og det trenger ikke være en av samme kjønn. Det er heller ingenting som sier at brud og brudgom må ha like mange forlovere.

Forloverens rolle

Det forventes at det planlegges et utdrikningslag, og noen ønsker også at forlover skal være delaktig i bryllupsplanleggingen. I tillegg til å være den ultimate hjelper både før, under og etter bryllupet skal forlover signere en skriftlig erklæring på at det ikke er noe i veien for at brudeparet inngår ekteskap. Det er også vanlig at forlover sier noen hyggelig ord under bryllupsmiddagen.

Forloverkjole
Foto: Canva Stockphoto

Kjole til forlover

Noen har et bestemt fargetema og ønsker at kjolen skal matche dette, mens for andre spiller det ingen rolle hvilken farge eller stil det er på kjolen. Jenny fra Fru Tjernsli gir oss noen gode tips til hva du bør tenke på når du skal velge kjole til forlover.

✓ Først av alt – bli enige om hvem som skal betale for kjolen, brud eller forlover. Er det bruden som skal betale for kjolen har hun litt mer å si når det kommer til valg av stil og farger enn om hun ikke gjør det. Det er også viktig å ha respekt for at en forlover kanskje ikke vil betale store summer for en kjole som bare blir brukt én gang.

✓ Bli enige om farge og stil slik at det er en kjole som passer inn i bryllupets tema, om det er et tema. Lytt til forloverens ønsker og sørg for at det er en stil vedkommende føler seg komfortabel i.

✓ Forloveren har gjerne flere oppgaver gjennom dagen så ha dette i bakhodet når dere velger kjole. Vedkommende må kunne bøye seg, kanskje løpe eller gå fort, bære slepet osv – da er det viktig at kjolen sitter godt, ikke har for mye utringning og ikke er for lang. Det samme gjelder skoene, disse bør også være komfortable.

Følg oss på instagram for mer tips og inspirasjon, og meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev.

Du vil også like disse:

Pin It on Pinterest

Share This