Hva skal bryllupsinvitasjonen inneholde?

Tekst: Gry | Foto: Wakati Bryllupsdesign

Dato er bestemt, lokalet er booket og gjestelisten er klar. Gjestene venter ivrig på invitasjon, men hva skal egentlig en bryllupsinvitasjon inneholde? Vi har samlet noen tips og råd nedenfor.

Den viktigste informasjonen

Det er noen ting du ha med i en bryllupsinvitasjon. Dette er informasjon som forteller gjestene dine alt de trenger å vite om bryllupet, og er et minstekrav for hva invitasjonen skal inneholde. Det meste sier det seg nok selv, men her kommer en liten oppramsing likevel:

  • Dato
  • Tidspunkt for vielse
  • Sted for vielse
  • Sted for middag og/eller selskap
  • Tidspunkt for når dere vil ha gjestene på plass i lokalet
  • Kleskode

I tillegg til dette, er det også smart å ta med litt mer informasjon. Nedenfor finner du mer om de vanligste punktene å inkludere i bryllupsinvitasjonen.

Hvem er invitasjonen til?

Det er lett å tenke at det sier seg selv hvem som er invitert til bryllupet. Men det er flere grunner til å spesifisere dette i invitasjonen. En invitasjon gjelder egentlig kun de som er navngitt på invitasjonen. Det vil si at dersom barnas navn ikke står på invitasjonen, er de heller ikke invitert. Ønsker dere å la en singel venn ha med en gjest, eller at en venninne skal kunne ha med kjæresten sin, må det spesifiseres i invitasjonen.

Usikker på hvem du skal invitere? Ler mer om det i vår artikkel Gjestelisten, hvem skal man invitere til bryllup?

Dere velger selv om dere skriver navn på konvolutten, bestiller invitasjoner med trykte navn på eller om dere skriver for hånd. Kanskje dere henger på en liten tag med navnene på?

Når vil dere ha svar?

Husk å skrive når dere trenger svar på om de kommer eller ikke. Hvor lenge før bryllupet dere skal sette fristen kommer an på hvilke avtaler dere har med lokale og catering. Dersom dere må gi catering bindende antall gjester to måneder før bryllupet, bør dere sette fristen to uker før det igjen. Da får dere tid til å purre på de gjestene som ikke svarer innen fristen. For de vil det være noen av, nesten garantert!

Nærbilde Svarkort til bryllupsinvitasjon fra Wakati Design AS
Svarkort fra Wakati Bryllupsdesign.

Kontaktinfo til andre enn dere

Legg inn kontaktinformasjon til de det kan være aktuelt for gjestene å kontakte i forkant av bryllupet. Skal de booke rom på et anbefalt hotell? Skal de kontakte toastmaster direkte for å avtale taler og overraskelser? Ved å legge inn kontaktinformasjonen i invitasjonen er det lett for gjestene å finne frem til riktig person – uten å gå gjennom dere.

Ekstra informasjon

Dersom dere skal feire på en annen måte enn den typiske «vielse og middag», bør dere si noe om det. Er det over flere dager kan det være smart å informere om mulighet for overnatting, og program for hele helgen. Skal dere feire på et sted hvor gjestene ikke nødvendigvis kjenner til fra før er det også smart å legge ved en veibeskrivelse eller et lite kart.

Følg oss på instagram for mer tips og inspirasjon, og meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev.

Du vil også like disse:

9 tips til bryllupsplanlegging!

9 tips til bryllupsplanlegging!

Vi har tatt en liten prat med Emma fra Weddings By Emma, og fått noen supre tips til bryllupsplanlegging! Emma elsker organisering og koordinering, og hun brenner for sitt yrke som bryllupsplanlegger! Det er mye som skal på plass når man planlegger bryllup, og her får...

les mer
5 tips til bryllupsbudsjett

5 tips til bryllupsbudsjett

Bryllupsbudsjett er kanskje noe av det vanskeligste med bryllupsplanleggingen, og det er fort gjort å gå seg vill i et virrvarr av inspirasjon og must haves på internett. Sett opp et bryllupsbudsjett og en prioriteringsliste med en gang, da er det lettere å holde seg...

les mer

Pin It on Pinterest

Share This