Hvordan pynte kirken til bryllup?

brudepar, kirke
brudepar, kirke
Tekst: Gry | Foto: Canva Stockphoto

Må man pynte kirken til bryllup eller er brudeparet og gjestene pynt nok i seg selv? Det er mer og mer vanlig å pynte kirken til bryllup, men hva skal man gå for? Tradisjonelt og minimalistisk eller utradisjonelt og overdådig? Vi sier ja takk til begge deler!

Tradisjonelt og minimalistisk

Det vi kanskje ser aller mest av her hjemme er bruk av tyll og blomster på kirkebenkene. Her er det fint å la blomstene fra brudebuketten gå igjen, gjerne sammen med litt tyll og en sløyfe. Man kan også gå for lyslenker og batteridrevne «levende» lys for å skape en ekstra effekt og stemningsfull atmosfære. Det er vanlig at kirken også tenner noen lys ved alteret, så her kan man spørre på forhånd hva de pleier å gjøre. Roseblader ned kirkegulvet er en klassiker, og noen velger også blomsterdekorasjoner ved alteret. Her kan man gjerne tenke gjenbruk og ta med seg dekorasjonene videre til festlokalet.

Wedding Photography via Unsplash

Utradisjonelt og overdådig

Det vil bli mer og mer snakk om statement dekor i året som kommer! Sterke farger og store dekorasjoner med en skikkelig wow-faktor. Som med alt annet innenfor bryllup er det lov å tenke utenfor boksen. Pynt er mye mer enn blomster og tyll, og det er helt innafor å gå all in også i kirken. Store blomsterarrangement, ballonger, lys og lyslenker – igjen, her er det fantasien (og kanskje lommeboka) som stopper! Det kan være fint å ta en befaring i kirken på forhånd, slik at man har klart for seg hvor det passer og hvor man ønsker å pynte.

Et lite ekstra tips; noen steder kjøres det flere vielser på samme dag, og da kan det være smart å alliere seg med brudeparet som skal vies før eller etter dere slik at pynten enten kan deles på, eller at man rekker å sette opp/rydde ned mellom vielsene.

Følg oss på instagram for mer tips og inspirasjon, og meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev.

Du vil også like disse:

9 tips til bryllupsplanlegging!

9 tips til bryllupsplanlegging!

Vi har tatt en liten prat med Emma fra Weddings By Emma, og fått noen supre tips til bryllupsplanlegging! Emma elsker organisering og koordinering, og hun brenner for sitt yrke som bryllupsplanlegger! Det er mye som skal på plass når man planlegger bryllup, og her får...

les mer
5 tips til bryllupsbudsjett

5 tips til bryllupsbudsjett

Bryllupsbudsjett er kanskje noe av det vanskeligste med bryllupsplanleggingen, og det er fort gjort å gå seg vill i et virrvarr av inspirasjon og must haves på internett. Sett opp et bryllupsbudsjett og en prioriteringsliste med en gang, da er det lettere å holde seg...

les mer

Pin It on Pinterest

Share This