Hvordan velge bryllupsfotograf?

Tekst: Gry
Foto: Glitter & Twigs
Artikkelen inneholder reklame for Glitter & Twigs.

Hvordan velger du riktig bryllupsfotograf, og hvordan får du de beste bryllupsbildene? Vi har tatt en prat med Glitter & Twigs, som gir oss noen supre tips til akkurat dette!

Ingeborg driver Glitter & Twigs og har holdt på med bryllupsfotografering i 10 år. Hun er er menneskevenn og en observatør, hun er nysgjerrig, positiv og liker å se muligheter fremfor problemer. Hun har en lidenskap for estetikk og vakre ting, det være seg mennesker, natur, musikk eller interiør.

Hvem er du som bryllupsfotograf?

Jeg tar ualminnelige bilder av alminnelige mennesker. Jeg er opptatt av øyeblikksbildene, at det skal være upretensiøst og avslappet – og ikke minst så ønsker jeg å skape tidløse bilder som ikke går ut på dato. Jeg er en typisk «behind the scenes»-fotograf, jeg tar ikke mye plass, jeg observerer og fanger de viktige øyeblikkene, og jeg leverer en tidløs og omfattende gjenfortelling av bryllupsdagen.

Brudepar, bryllupsfotograf
Foto: Glitter & Twigs

Hvordan velger man riktig bryllupsfotograf?

For meg er kjemien det aller viktigste. Kan du se for deg å ha denne personen rundt deg en hel dag? Deles dere samme verdier, samme estetiske sans og samme tilnærming til bildene? Er sluttproduktet det du vil ha? Be gjerne om å få se en fullstendig bildebank slik at du har nok informasjon til å ta et informativt valg. Vær tydelig på hva du ønsker å sitte igjen med til slutt.

Mange gruer seg til bildene og er usikker på hvordan man skal te seg – noen tips til det?

For mange virker det skremmende å skulle bli tatt bilde av en hel dag, og et ofte spurt spørsmål er hvordan man skal posere. Book gjerne en forlovelsesfotografering for å kjenne på hvordan det er å bli fotografert. En stor del av min jobb som bryllupsfotograf er å få brudeparet til å føle seg komfortabel. Jeg bruker litt tid på oppstilte bilder om brudeparet ønsker det, men de beste bildene er gjerne de der man ikke tenker over at man blir fotografert. Mitt beste tips her er; vær deg selv, slapp og nyt dagen – og ikke minst, stol på fotografen!

Brud, bryllupsfotograf
Foto: Glitter & Twigs

Hvordan får man de beste bryllupsbildene?

Dette er jo en smakssak, men som nevnt over er det viktig at kjemien er god mellom brudepar og fotograf. De aller beste bildene kommer av ting som skjer av seg selv. Jeg kan stille opp, foreslå, gi instruksjoner, finne vakre utsnitt og være kreativ, men de spontane reaksjonene som kan oppstå når som helst vil alltid være en favoritt både for meg og mine brudepar. Det er disse bildene som forteller hvem dere er!

  • Book en forlovelsesfotografering for å kjenne på hvordan det er å bli fotografert.
  • Bruk konfetti!
  • First Look er en perfekt måte å få naturlige bilde på, og i tillegg få mer tid til gjestene.
  • Golden Hour – tiden like før solnedgang er nydelig. Lyset er deilig og dere er mye mer avslappet!
  • Vær deg selv, slapp av og nyt dagen!

Følg oss på instagram for mer tips og inspirasjon, og meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev.

Du vil også like disse:

Pin It on Pinterest

Share This