Kleskode bryllup

Tekst: Gry
Foto: Mélanie Villeneuve via Unsplash

Hurra, du er invitert i bryllup! I invitasjonen står det kleskode mørk dress, men hva betyr egentlig det?

Pent, mørk dress, smoking eller galla er vanlig kleskode i bryllup, og disse gjør du lurt i å følge. Blir du invitert i hagebryllup er det greit å la de høyeste helene bli igjen hjemme og står det mørk dress i invitasjonen – ja, da er det mørk dress som gjelder.

Kleskode bryllup

Det er en kjent sak at hvitt er forbeholdt bruden i bryllup. Har du en sommerkjole som vipper mot hvitt er det hyggelig å forhøre seg på forhånd. Noen syns dette er helt greit, mens andre ser helst at du velger en annen farge. Dette er ikke dagen hvor du skal prøve å vinne all oppmerksomhet. Hold deg til riktig kleskode og blend inn blant de andre gjestene.

Det sies at det å kle seg i rødt betyr at man tidligere har hatt et forhold til brudgommen, så rødt skal man helst unngå. Svart er også en farge du skal unngå i bryllup, da denne gjerne assosieres med begravelse.

Kleskode: Pent

Dette er den minst formelle kleskoden. Her passer det fint med en blomstrete sommerkjole til henne og gjerne en lys dress til han. Her står du fritt til å velge lengde på kjolen selv, men en generell regel for bryllup er å unngå de korteste kjolene med de dypeste utringningene. Dette er brudens dag, så la fokuset være på henne.

1. Etsy 2. Adah Dress, Esther & Co 3. Rosio Osorno 4. LK Bennett Jumpsuit 5. Rob McIver Photo

Kleskode: Mørk dress

Mørk dress er også en uformell kleskode, men her skal du være hakket mer pyntet enn om kleskoden er pent. Damene skal gjerne ha en knelang eller lang selskapskjole, en lekker buksedress eller et fint skjørt. Mennene skal ha mørk dress.

Kleskode: Smoking

Står det smoking i invitasjonen så skal du møte opp i smoking. For damene er det lang kjole eller en såkalt coctailkjole som gjelder. Lengden på kjolen bør være fra knærne og ned.

1. Rosio Osorno 2. Perry Ellis 3. Bgo & Me 4. KAOÂ Official 5. Papilio Bridal 6. Nick Pierce Photography

Kleskode: Galla

Dette er den mest formelle kleskoden og her skal du ta på deg det fineste du har. Kjolen skal være lang og elegant, og mannen skal bære kjole og hvitt.

Husk at uansett hvilken kleskode det står i invitasjonen så skal du pynte deg. Ikke møt opp i bryllup i vanlige klær. Dette er en stor dag for brudeparet og det er hyggelig at du som gjest har gjort en ekstra innsats. Og du – det er også lov å bruke bunad.

Følg oss på instagram for mer tips og inspirasjon, og meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev.

Du vil også like disse:

Ingen resultater funnet

Siden du ser etter ble ikke funnet. Prøv å omformulere søket ditt, eller bruk menyen.

Pin It on Pinterest

Share This