Morgengave til bryllup

Tekst: Gry | Foto: Canva

Morgengave til bryllup er en gammel tradisjon som gikk ut på at brudgommen skulle gi bruden en gave dagen etter bryllupet. Dette kunne være et smykke, eller en sum med penger som skulle fungere som livsforsikring dersom noe skulle skje med brudgommen. Tradisjonen eksisterer fortsatt, men i en litt mer modernisert form.

Morgengave til han og henne

I motsetning til den gamle tradisjonen er det nå vanlig at begge gir hverandre en gave dagen etter bryllupet. Dette er deres første morgen sammen som ektepar, og det er hyggelig å gjøre litt ekstra stas på hverandre. Hva man ønsker å putte i en morgengave er helt opp til hver enkelt, og det behøver absolutt ikke å være en dyr gave. Bli gjerne enige på forhånd om dere i det hele tatt ønsker å gi hverandre gaver, og eventuelt hvilken sum dere vil legge dere på.

Foto: Canva Illustrasjonsbilde

Tradisjonell eller personlig morgengave til bryllup?

En kjent tradisjon er å gi en liten diamant som kan festes på gifteringen. Da kan du også fortsette denne tradisjonen og gi en liten diamant for hver bryllupsdag i årene som kommer. Andre tradisjonelle gaver er smykker, armbånd eller øreringer til henne, og en klokke eller mansjettknapper til han. Ønsker du å gi en mer personlig morgengave er det mye å velge mellom, og det er lite som slår en forseggjort og hjemmelaget gave. Hva med å sette sammen et album eller en fotobok med bilder og minner som foreviger deres reise sammen? Du kan gi din kjære en liten boks som kan brukes til å samle på minner i tiden som kommer, en kalender med bilder av deg eller en kopp med en personlig hilsen.

Morgengave med mening

Et godt alternativ til de materialistiske gavene er å gi hverandre en opplevelse. Skjem bort partneren din med en langhelg på spa, en romantisk middag eller en konsertbillett med favorittartisten. Er dere opptatt av god mat og drikke kan et mat- eller vinkurs være innertier. Er dere glad i fart og spenning kan det være spennende med rafting, kajakk-kurs eller RIB-safari. Er det barn i bildet kan en helg med barnefri være midt i blinken.

Følg oss på instagram for mer tips og inspirasjon, og meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev.

Du vil også like disse:

9 tips til bryllupsplanlegging!

9 tips til bryllupsplanlegging!

Vi har tatt en liten prat med Emma fra Weddings By Emma, og fått noen supre tips til bryllupsplanlegging! Emma elsker organisering og koordinering, og hun brenner for sitt yrke som bryllupsplanlegger! Det er mye som skal på plass når man planlegger bryllup, og her får...

les mer
5 tips til bryllupsbudsjett

5 tips til bryllupsbudsjett

Bryllupsbudsjett er kanskje noe av det vanskeligste med bryllupsplanleggingen, og det er fort gjort å gå seg vill i et virrvarr av inspirasjon og must haves på internett. Sett opp et bryllupsbudsjett og en prioriteringsliste med en gang, da er det lettere å holde seg...

les mer

Pin It on Pinterest

Share This