Sanger til bryllup!

Tekst: Gry | Foto: Canva Stockfoto

Datoen er spikret og kirken er booket, men hvilke sanger velger man til bryllup? Det er et hav av muligheter der ute, men vårt beste tips er å velge noe som betyr noe for dere!

Sanger til vielse

Noen velger salmer til seremonien, mens andre ønsker å sette et mer personlig preg på ekteskapsinngåelsen med ett eller flere soloinnslag. Som oftes kan man velge hva man vil, men der det er en prest involvert skal sangene ofte godkjennes av vedkommende på forhånd. Det mest vanlige er å ha ett til tre soloinnslag, men det er også mulig å velge solist til både innmarsj og utmarsj.

Hvordan velge sanger?

Det er noen sanger vi bare forbinder med bryllup, noen som er mer vanlige enn andre, men det er også lov å tenke utenfor boksen. Kanskje har dere en sang som er bare deres, en sang som representerer deres første møte, deres første kyss, forlovelsen eller lignende – det er bare fantasien som stopper dere. Husk at det er deres dag! Det spiller ingen rolle om det er «Forelska i Lærer´n» eller «I Will Always Love You» – så lenge det har betydning for dere.

Brudepar, ringer, vielse
Illustrasjonsbilde Canva

Verdt å tenke på når man velger sanger

Velger man en låt fra et stort orkester så vil lydbildet bli et helt annet når det fremføres med solist og piano. Om man ønsker å gjenskape det originale lydbildet må man vurdere å leie inn et helt band. Ønsker man en mer nedstrippet versjon holder det lenge med solist og piano. Det er også forskjell på mannlig og kvinnelig solist hva gjelder toneleie og lydbilde. Tar man en sang av en mannlig vokalist vil det høres annerledes ut med en kvinnelig vokalist, og omvendt. Leier man inn en profesjonell bryllupssanger er dette hensyn som blir ivaretatt.

Vi har samlet sammen en liten liste over våre absolutte favorittsanger til bryllup. Kanskje finner dere deres favoritt her?

  • Make You Feel My Love – Adéle
  • Fordi Eg Elskar Deg – Ingebjørg Bratland
  • All Of Me – John Legend
  • Ikke Som De Andre – Sondre Justad
  • I Can´t Help Falling In Love With You – Elvis Presley
  • Nerven I Min Sang – Jonas Fjeld
  • Å kunne æ skrive – Lars Bremnes

Lykke til med valg av sanger!

Følg oss på instagram for mer tips og inspirasjon, og meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev.

Du vil også like disse:

9 tips til bryllupsplanlegging!

9 tips til bryllupsplanlegging!

Vi har tatt en liten prat med Emma fra Weddings By Emma, og fått noen supre tips til bryllupsplanlegging! Emma elsker organisering og koordinering, og hun brenner for sitt yrke som bryllupsplanlegger! Det er mye som skal på plass når man planlegger bryllup, og her får...

les mer
5 tips til bryllupsbudsjett

5 tips til bryllupsbudsjett

Bryllupsbudsjett er kanskje noe av det vanskeligste med bryllupsplanleggingen, og det er fort gjort å gå seg vill i et virrvarr av inspirasjon og must haves på internett. Sett opp et bryllupsbudsjett og en prioriteringsliste med en gang, da er det lettere å holde seg...

les mer

Pin It on Pinterest

Share This