Slik kan du lage et personlig bryllup

Tekst: Marlene
Foto: Charly Pn via Unsplash
Artikkelen inneholder reklame for Humanistene og Stoltrekk.com.

En av de første avgjørelsene man tar når man skal gifte seg er hvilken vielse man vil ha. For mange er dette en enkel avgjørelse, og man vet som oftest om man ønsker å vie seg borgelig eller religiøst. Men hvordan lager man et personlig bryllup?

Vielser og bryllup er fulle av tradisjoner. Noen av de har vi heldigvis sluttet med for lenge siden, som for eksempel at ekteskapet skulle fullbyrdes ved at gjestene fulgte brudeparet til sengs på bryllupsnatten! Det er heller ikke en handel mellom familiene som avgjør hvem man skal gifte seg med, og man trenger ikke å ha en religiøs vielse dersom man ikke ønsker det. Drømmer man om å gifte seg på toppen av et fjell eller kanskje i bestemors hage? Alle muligheter er tilstede.

Foto: Humanistene

Personlig vielse

Det har blitt mer og mer vanlig å vise personlighet i bryllup – noe som gir mange muligheter!
Velger man en tradisjonell kirkevielse er det også rom for å sette sitt personlige preg på denne. Man kan ha en solist som synger eller spiller deres favorittsanger, man kan pynte kirken i deres farger, lage personlige smågaver til alle gjestene og man kan sette sitt personlige preg på kirkeprogrammet.

Velger man å vie seg utenfor kirken er det nesten bare fantasien som stopper. Er dere friluftsmennesker? Hva med en vielse midt inne i skogen eller på toppen av et fjell? Er dere av den mer avslappede typen? Hva med vielse i hagen? Det er de små detaljene som er med på å personifisere dagen og dere har mulighet til å gjenspeile deres personlighet i alle valgene dere tar. Humanistene tilbyr vielse hvor som helst og de skreddersyr hver eneste vielse slik at du får akkurat den drømmedagen du ønsker deg!

Ved å vise personlighet får dere en dag som passer til dere. I tillegg lar dere gjestene bli enda bedre kjent med dere og med hverandre. For det er jo mange bryllupsgjester som bare kjenner én av hovedpersonene!

Foto: Stoltrekk.com

Gjør festen personlig

Det er mange måter å gjøre bryllupsfesten personlig på. Alt fra fargevalg, valg av lokale, mat og drikke kan si noe om hvem dere er som par. Det er også mulig å kjøre helt temabryllup, for eksempel Harry Potter-tema, Disney-tema osv, eller dere kan velge deres sang å danse til. Festlokalet kan pyntes med bilder av gjestene, bilder av dere, minner dere har med hverandre og med venner og familie. Stoler kan pyntes med stoltrekk eller sløyfebånd, og taket kan dekkes med nydelige draperinger. Bordkort kan gjøres personlig, og man kan lage et lite hefte eller en bok hvor man sier litt om hver gjest, eller forteller deres historie og reise sammen.

Uansett om man velger en rød tråd gjennom hele bryllupet eller ikke – det viktigste er at dere er fornøyd. Det er også utrolig mye gøy man kan lage selv, men det får bli en egen artikkel! 🙂

Følg oss på instagram for mer tips og inspirasjon, og meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev.

Du vil også like disse:

Pin It on Pinterest

Share This