Slik planlegger du utdrikningslag

Utdrikningslag
Utdrikningslag
Tekst: Gry
Foto: Canva
Artikkelen inneholder reklame for Paint´n Sip.

Du har fått det ærefulle oppdraget med å være forlover i bryllup og med det ansvaret følger også en viktig oppgave, nemlig utdrikningslag. Hvem skal du invitere, hva skal du gjøre, og kanskje viktigst av alt – hva skal du IKKE gjøre? Vi har samlet sammen noen gode tips til hva du bør tenke på når du skal planlegge utdrikningslag.

Utdrikningslag har lenge vært beryktet for å være et stort utdritingslag og en fyllefest uten like. Det trenger det så absolutt ikke være, snarere tvert i mot. Snakk med bruden eller brudgommen om hva de ønsker seg ut av dagen slik at du kan legge opp til en minneverdig dag med aktiviteter de liker.

Hvem skal inviteres i utdrikningslag?

Den enkleste måten å finne ut av hvem du skal invitere til utdrikningslag er rett og slett å spørre. Be bruden eller brudgommen sette opp en liste over de hun eller han ønsker skal være tilstede. Noen velger å invitere alle som er invitert til bryllupet, mens andre inviterer også utover bryllupslisten.

Når skal utdrikningslaget arrangeres?

På lik linje med gjestelisten er det smart å forhøre seg om brudens eller brudgommens ønsker. Vil de gjerne ha utdrikningslaget unnagjort i god tid før bryllupet eller ønsker de det tett opp mot bryllupsdagen? Det er gøy om du klarer å holde datoen hemmelig, så det holder å spørre hvor mange måneder eller uker før bryllupet de ønsker å ha det. Når du har dette på plass er det på tide å invitere gjester. Det er ofte vanskelig å få det til å passe for alle, så et godt tips kan være å opprette et arrangement på facebook hvor du lager en meningsmåling med ulike datoer og ber gjestene krysse av for den datoen som passer best. Da kan du enkelt argumentere for den datoen som passer for flest.

Jenter som skåler i utdrikningslag
Foto: Illustrasjonbilde Canva

Hva skal utdrikningslaget koste?

Når du har landet dato og gjesteliste er det fint å ta en runde på hva det skal koste. I motsetning til selve bryllupet så betaler gjerne gjestene for utdrikningslaget selv, og det er kjedelig om flere må takke nei fordi det blir for dyrt. Legg deg på et prisnivå som passer for alle, og vær kreativ. Det er vel så hyggelig med piknik i parken og grilling i hagen, som en tre-retters på en fancy restaurant.

Aktiviteter til utdrikningslag

Vi er nok litt forbi det å kle opp bruden i pinlige kostymer for så å stille henne opp på Carl Johan for å drites ut. Tenk på hva hun eller han setter ekstra stor pris på å gjøre. Er det klatring og turer i fjellet som er favoritten så kan en hyttetur være tingen. Er det spa og avslapping som ligger hjertet nærmest, kan du legge opp dagen etter det. Husk at dette skal være en minnerik dag for alle involverte, så sørg for at alle skal koser seg og har det gøy. Ha i bakhodet at et utdrikningslag ofte består av ulike bekjentskaper, så start gjerne dagen med en aktivitet som gir gjestene mulighet til å bli kjent på tvers av vennegjenger.

Tips til aktiviteter

Pakkelek
Hver og en av gjestene pakker inn en symbolsk gave som representerer deres vennskap og historie sammen. Alle pakkene legges i en haug slik at ingen vet hvilken pakke som er fra hvem. Etterhvert som bruden/brudgommen åpner gavene skal hun/han gjette hvem av gjestene gaven er fra. Dette er en morsom lek som bidrar til mye latter og morsomme historier.

Ta farvel med ekskjærester
Fyll opp et gitt antall ballonger som representerer brudens eller brudgommens ekskjærester. Bruden/brudgommen skriver ekskjærestens navn på ballongen, forteller en liten historie om forholdet, for så å sprekke ballongen for å markere at det er over.

Kahoot
Forbered en quiz i forkant som alle gjestene kan delta på. Her kan man kjøre en miks av spørsmål om bruden/brudgommen og av gjestene som er tilstede. Det eneste som kreves her er å opprette en Kahoot-bruker, noe som er gjort på få minutter. Alternativt kan du be gjestene gjøre dette på forhånd, med mindre du ønsker at alle aktivitetene skal være hemmelige frem til utdrikningslaget.

Hvor godt kjenner bruden/brudgommen sin kommende ektefelle?
Denne krever litt forarbeid, men er ofte verdt jobben. Lag en rekke spørsmål som du stiller hovedpersonens tilkommende – og få det gjerne på film. På selve utdrikningslaget spiller du av filmen, men stopper før svaret slik at hovedpersonen får muligheten til å svare hva hun/han tror den andre parten svarer.

Foto: Paint´n Sip

Paint´n Sip
Dette er en perfekt aktivitet hvor alle kan delta. Konseptet er enkelt – mal et bilde mens du koser deg med gjengen. Man kan til og med male en aktmodell om man ønsker.

Spill inn en låt i et studio
Book en time for innspilling i et musikkstudio. Her kan du velge en låt du vet at bruden/brudgommen liker ekstra godt, og alle gjestene kan være med som kor.

Husk at ting gjerne tar lengre tid enn du tror, så pass på at dagen ikke ender opp som et maraton fra sted til sted. Legg opp til aktiviteter som alle kan delta på og som passer alles budsjett. Sørg for at det er god stemning og nok mat og drikke gjennom hele dagen!

Lykke til ;P

Følg oss på instagram for mer tips og inspirasjon, og meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev.

Du vil også like disse:

Pin It on Pinterest

Share This