7 forslag til billig hjemmedate

Hjemmedate
Hjemmedate
Tekst: Marlene
Foto: Canva Stockphoto

En litt kjip del av bryllupsplanleggingen for de fleste er å spare opp penger til å betale for festlighetene. Da er det ikke alltid like lett å unne seg et tur på kino eller restaurant for en date night. Men heldigvis er det mange fine måter å pleie kjærligheten på hjemme også, uten at det trenger å koste noe! Nedenfor ser du noen forslag til hva du kan foreslå som en billig hjemmedate.

Gå en tur

Finn en fin tursti eller park i nærheten og ta en rolig kveldstur sammen. Snakk om uken som har gått, mimre om ting dere har gjort sammen tidligere eller bruk anledningen til å snakke om hvordan dere ønsker at bryllupet skal være.

Lag en god middag sammen

Det kan være like romantisk å spise hjemme som å gå på restaurant. Finn en god oppskrift på noe dere har hatt lyst til å smake, og start daten allerede dagen før med en felles tur til butikken for å handle det dere trenger. Lag maten sammen, dekk bordet med levende lys og sett på rolig musikk i bakgrunnen. 

Kinodate hjemme

Lag kino hjemme! Det er utallige filmer tilgjengelig på de ulike strømmetjenestene, så dere finner helt sikkert en film begge vil se. Finn fram pledd, noe digg å spise på og fyll glasset med noe godt. Demp belysningen i stuen, og sett dere tett inntil hverandre i sofaen. Finnes det noe koseligere? 

Spillkveld

Det finnes mange fine brettspill som kan spilles med bare to, som for eksempel sjakk, ticket to ride, scrabble, yatzy eller et kortspill. Børst støv av en gammel favoritt eller se om det er noen nye spill dere har lyst til å teste. NB: På en slik hjemmedate er det fare for at konkurranseinstinktet tar overhånd. Husk å tap og vinn med samme sinn.

Lag noe

Det høres kanskje ikke så veldig avslappende og romantisk ut med en DIY-kveld. Men hvis dere uansett skal lage for eksempel bordkort eller lyslykter til bryllupet selv, er det faktisk mye koseligere å gjøre det til en hjemmedate enn å sitte alene i siste liten før bryllupet. Skap en romantisk atmosfære med lys og god drikke og sett i gang.

Øv på brudevalsen

Enten dere skal ha en tradisjonell vals eller har valgt en mer personlig og moderne vri så må det øves. Å huske koreografien når nervene og følelsene står i høyspenn krever at den sitter godt i utgangspunktet. Så rydd stuegulvet og sett på dere sang. Husk å ikke ta dere selv så høytidelig; det er lov å gjøre feil, og kvelden blir enda morsommere hvis dere tør å prøve ut nye ting. Klarer dere dirty dancing-løftet? Hvem er best til å tverke? Utfordre hverandre og la latteren og komplementene sitte løst.

Planlegg bryllupet

Uansett hvor dere er i planleggingsprosessen er det nok noen avgjørelser som må tas, eller planer som må legges. Bruk kvelden til å drømme dere vekk til drømmebryllupet og legg nye eller endelige planer for hvordan dere skal løse ting på den store dagen. Dette er den perfekte anledningen til å få med din kommende ektefelle på planleggingen. Hør på hva de har og si, hvilke ønsker de har og la de ta del i avgjørelsene. 

Få tips til bryllupsplanleggingen.

Selv om bryllupsplanlegging føles ut som en altoppslukende ting du må tenke på hele tiden, kan det faktisk være smart å sette av en kveld hvor dere holder fokuset. Så kan heller de andre kveldene ha mindre bryllupssnakk og mer hverdagsromantikk.

Følg oss på instagram for mer tips og inspirasjon, og meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev.

Du vil også like disse:

Sanger til bryllup!

Sanger til bryllup!

Datoen er spikret og kirken er booket, men hvilke sanger velger man til bryllup? Det er et hav av muligheter der ute, men vårt beste tips er å velge noe som betyr noe for dere! Sanger til vielse Noen velger salmer til seremonien, mens andre ønsker å sette et mer...

les mer
Kjøreplan til bryllup

Kjøreplan til bryllup

Kjøreplan til bryllup - hva er egentlig det og må du ha det? En kjøreplan er rett og slett et program for dagen, en oversikt over hva som skjer når og hvem som har ansvaret, og ja - du bør absolutt ha det. Hva bør en kjøreplan inneholde? En kjøreplan kan inneholde...

les mer
Drømmebryllup i Italia

Drømmebryllup i Italia

Emma og Erling feiret kjærligheten på et gammelt slott i Toscana, tre dager til ende. Vi har fått et lite innblikk i deres drømmebryllup, hørt litt om deres erfaringer fra bryllupsplanleggingen, og ikke minst spurt om deres beste tips til fremtidige brudepar. Vi...

les mer

Pin It on Pinterest

Share This