Tidsplan for bryllup

Tekst: Gry
Foto: Canva Stockphoto

Har du tenkt ut en tidsplan for bryllupet? Hvordan bryllupsdagen legges opp er helt opp til hvert enkelt brudepar. Tenk gjennom hva som er viktig for deg – god tid på morgenen med forlover(e), familie og kanskje barn, mest mulig tid sammen med gjestene, spre det utover hele dagen eller sentrere det mot ettermiddag/kveld? Skal vielsen være i en kirke er det greit å være klar over at noen kirker kjører flere vielser på samme dag, og det er smart å være tidlig ute dersom du har sterke preferanser på tidspunkt for vielse.

Tidlig vielse

Det mest tradisjonelle oppsettet er gjerne å ha vielsen midt på dagen, etterfulgt av fotografering og middag/fest. Her er det god tid til å gjøre seg klar, alene eller sammen med forlover(e) og familien. Book styling i en salong, eller book noen som kan komme dit du er og gjør de første timene av bryllupsdagen til et minne for livet for de som er involvert.

Ikke glem fotografen! Detaljbilder fra stua, salongen eller hotellrommet sammen med dine aller nærmest er helt uvurderlig, så ikke glem å invitere fotografen.

Etter vielse er det tid for brudeparet å gå til fotografering, enten i nærheten av vielsesstedet eller et helt annet sted dersom dere har et sted med stor betydning for dere. Dersom gjestene skal dra rett fra vielse til festlokale er det viktig å ha en form for enkel servering til gjestene mens de venter. Det blir en lang dag, også for gjestene, så sørg for å holde energien oppe gjennom hele dagen. Trenger du tips til hva gjestene kan gjøre mens dere fotograferes kan du lese denne – Slik lager du god stemning på bryllupsdagen.

Eksempel på tidsplan med tidlig vielse:

  • 12:00 – Vielse
  • 12:45 – Gratulasjoner og bilder på kirketrappen
  • 13:30 – Brudepar til fotografering
  • 13:30 – Gjester til festlokalet
  • 14:00 – Gjester ankommer festlokalet (sørg for at gjestene har noe godt å spise og drikke mens de venter)
  • 16:00 – Brudeparet ankommer festlokalet
  • 16:30 – Velkommen til bords
Foto: Canva

Lurer du på hvordan du setter opp en kjøreplan for dagen? Se eksempel på kjøreplan til bryllup her.

Rett fra vielse til middag

Ønsker du å gå rett fra vielse til middag, kan du sette vielsen til feks 16:00 (for kirkelige bryllup er dette gjerne det senest mulige tidspunktet for vielse) og derfra gå rett til middag sammen med gjestene. Dersom du går for denne løsningen vil vi anbefale å ha gjort unna fotograferingen før vielsen, slik at det fortsatt er tid til gjester, middag og fest etterpå. Med denne tidsplanen vil det ikke være nødvendig med servering mellom vielse og middag, og du kan feks legge inn en felles skål eller en felles foto-session før dere går til bords.

First look

Setter du vielsen til sent på dagen/ettermiddag kan det være midt i blinken med first look. First look er en forholdsvis ny tradisjon her i Norge, men virkelig en anledning for uforglemmelige øyeblikk. En first look fotografering går ut på at brudeparet avtaler et møte der de ser hverandre for første gang, kun med fotograf til stede, og får en liten og intim session – bare de to, før de møter gjestene.

Uavhengig av hva du velger som tidsplan er det viktig å legge inn god tid til alle punkter, slik at det ikke blir en dag hvor du stresser fra den ene til det andre. Det er faktisk riktig det alle sier; at dagen går så alt for fort! Senk skuldrene, nyt dagen – nyt din kjære, nyt familie og venner.

Følg oss på instagram for mer tips og inspirasjon, og meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev.

Du vil også like disse:

Sanger til bryllup!

Sanger til bryllup!

Datoen er spikret og kirken er booket, men hvilke sanger velger man til bryllup? Det er et hav av muligheter der ute, men vårt beste tips er å velge noe som betyr noe for dere! Sanger til vielse Noen velger salmer til seremonien, mens andre ønsker å sette et mer...

les mer
Kjøreplan til bryllup

Kjøreplan til bryllup

Kjøreplan til bryllup - hva er egentlig det og må du ha det? En kjøreplan er rett og slett et program for dagen, en oversikt over hva som skjer når og hvem som har ansvaret, og ja - du bør absolutt ha det. Hva bør en kjøreplan inneholde? En kjøreplan kan inneholde...

les mer
Drømmebryllup i Italia

Drømmebryllup i Italia

Emma og Erling feiret kjærligheten på et gammelt slott i Toscana, tre dager til ende. Vi har fått et lite innblikk i deres drømmebryllup, hørt litt om deres erfaringer fra bryllupsplanleggingen, og ikke minst spurt om deres beste tips til fremtidige brudepar. Vi...

les mer

Pin It on Pinterest

Share This