Brudens mor – sånn kan du være med å skape drømmedagen

Brudens mor klemmer brud
Brudens mor klemmer brud
Tekst: Marlene
Foto: Canva Stockphoto

Brudens mor har ofte en viktig rolle i et bryllup, både praktisk og følelsesmessig. Som brudens mor har du muligheten til å støtte og veilede henne gjennom planleggingsfasen, og være en del av de mest minneverdige dagene i brudens liv. 

For å gjøre denne opplevelsen så positiv som mulig, bør du først og fremst fokusere på å støtte bruden. Dette kan bety å hjelpe henne med å planlegge bryllupet, lytte til hennes bekymringer og frustrasjoner eller bare være en støttespiller gjennom hele prosessen.

 

Husk at det er parets dag

Noen ganger er foreldrene med å betale for deler av bryllupsfesten. I disse tilfellene er det viktig å sette tydelige forventinger og grenser på forhånd, slik at alle føler seg forstått og respektert. God kommunikasjon og et godt samarbeid mellom brudeparet og foreldrene gir en mer harmonisk og stressfri planlegging. 

Det er viktig å huske at bruden har sine egne ønsker og drømmer for bryllupet. Kanskje har hun planlagt bryllupet i årevis, eller har en partner med sterke ønsker for hvordan dagen skal være. For å beholde det gode forholdet mellom deg og datteren din, er det viktig å respektere hennes valg og bidra på en måte som støtter henne i stedet for å overstyre.

Hvordan skal du kle deg?

Når det gjelder antrekk bør brudens mor velge noe som er stilfullt og passende for anledningen. Det er viktig å følge den kleskoden som brudeparet har satt. Og som en viktig del av brudefølget, er det ekstra fint om du følger et eventuelt fargetema. Det kan også være smart å ta en prat med datteren din og la hun være med å avgjøre hva du skal ha på deg. Det er selvsagt du som bestemmer til syvende og sist, men ved å høre med henne viser du at du respekterer at dagen er viktig for henne. 

Bryllup kan være en intens og travel dag, så det er viktig at du har klær som lar deg bevege deg fritt og komfortabelt gjennom hele dagen. Dette gjelder ikke minst skoene du velger. Finn sko som passer godt på din fot, og som du klarer å gå og stå i lenge om gangen. Husk å gå de ut før den store dagen, så du ikke ender opp med gnagsår allerede under vielsen. 

Skal du holde tale?

Tradisjonelt sett er det brudens foreldre som holder den første talen under bryllupet. I dag er man mindre bundet til tradisjoner, så det er opp til brudeparet – og deg – og bestemme om du skal holde tale eller ikke. Men så lenge du føler deg komfortabel med å gjøre det, er det en koselig gest til brudeparet.  

I talen din kan du for eksempel fortelle om personlige historier og minner om bruden. Kom gjerne med historier fra barndommen hennes og livshistorier som har formet henne til den personen hun er i dag. Men pass på at det ikke blir for langt, for personlig eller for flaut for henne. Det er alltid gøy for gjestene å få høre flaue historier som får de til å le, men husk at det nok ikke er alt datteren din vil dele med hele svigerfamilien!

Det er også veldig hyggelig å bruke talen til å ønske den nye ektefellen velkommen til familien, og å komme med lykkeønskninger for fremtiden. Og benytt gjerne anledningen til å vise at du setter pris på både datteren din og ektefellen hennes. Gi din godkjennelse av paret, og fortell alle hvor stolte du og familien er av det nygifte paret. 

Få tips til hvordan du holder en god tale her.

Nyt dagen

Til slutt, når du står ved brudens side på bryllupsdagen, er det viktig å nyte øyeblikket og være takknemlig for å være en del av en så spesiell dag i hennes liv. Ta bilder, nyt atmosfæren og la kjærligheten mellom bruden og hennes ektefelle skinne gjennom. 

Hold fokus på å gjøre henne lykkelig, respekter hennes valg og nyt dagen til det fulle.

Følg oss på instagram for mer tips og inspirasjon, og meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev.

Du vil også like disse:

Ingen resultater funnet

Siden du ser etter ble ikke funnet. Prøv å omformulere søket ditt, eller bruk menyen.

Pin It on Pinterest

Share This